Galgamenti Népfőiskola
Regionális óvodai programok a Föld Napja alkalmából

Óvodások földnapi kirándulása 2013 április 22, Boldog

KÉPEK>>

Egy hosszú túrát láttok a horgásztóig. Rejtekhelyekről eszközöket szednek a kutató méhek össze, s a feladatokhoz a tónál használják fel. Volt egy csendes ösvény is, ahol figyelni kellett a természet hangjait, volt egy hely ahol virágport rázogattak ki a virágokból a gyűjtőméhek, s a horgásztónál petéket gyúrtak feketeföldből, hogy az anyakirálynő köré tegyék a fészekbe. A takarító méhecskék bőszen söprögettek közben, ja fészket fel is kellett építeni, természetesen. Majd vizet meríteni a tóból, s locsolgatni a petéket (mintha méhpempővel táplálnák őket) a dajkaméheknek és végül folyóvizet előállítani kézmosáshoz. Aztán nagy pihenés és falatozás, ajándékozás no meg a visszaút! Tartalmas, de kimerítő nap volt.

Nagy Andrea

Óvodások Föld Napi ünnepe 2012. április 25-én

Április 25-én, szerdán délelőtt a zsámboki Kacó Óvoda vendégei voltunk a Regionális Óvodai Föld napon. Molnárné Deák Erika, Fábiánné Réz Katalin odaadó munkáját, pedagógus kollégáik, a szülők és önkormányzati dolgozók segítségét ezúton is nagyon szépen köszönjük.

Támogatóink voltak: Szelektív Kft., Basa Brigitta, Vanó András és a Regió Plusz TV felvételét készítették Szabadi Attila és Szabadi Mónika.

A rendezvény képei itt>>

És az eredmények:

Zsámboki ovisok ültetik a gyógynövényeket

Zsámbokiak gyógynövényes ládája

Boldogi ovi gyógynövénykertje 2012 május

Munka kezdete a galgahévízi óvodábanKészül a gyógynövénykert a galgahévízi óvodában
Kész az ültetés