Galgamenti Népfőiskola
Komposztálás Ünnepnapjához kapcsolódó programjaink itt a Galgamentén

Galgamentén lezajlott az óvodai és iskolai Komposztálás Ünnepnapja program, mely idén először országos zöld jeles napként került meghirdetésre a Humusz Szövetséggel (Nullahulladék Program) közösen.
Fényképalbum
Regionális Óvodai Komposztbuli a Galgamentén
Ideje: 2011 október 10. 10-12 óráig
Szervezők: Zsírosné Őszi Katalin, Bátori Györgyné ( Csicsergő óvoda, Boldog) és az óvoda valamennyi munkatársa szervezték a szabadtéri játékokat az Erdőpedagógia könyv felhasználásával. Résztvevők: Részükről két nagycsoport, valamint a galgahévízi Csemetekert óvoda nagycsoportosai és a zsámboki Kacó Óvoda nagycsoportosai.
3 héttel korábban előkészítő feladat meghirdetése: Gilisztakomposzt készítése befőttes üvegben, rajzzal, tablóval bemutatni, mi történik. Komposztmestereknek beöltözni.
Aktuális október 10-i program helyszíne: Boldog, Hős kert
Feladatok: Fázós bociknak szalmahordás, Éhes fiókák etetése, Seprűn lovaglás, Komposztáló okos baglyok, komposztmanó házának, udvarának megépítése.
Kis vendéglátás.

Ajándékok átadása: csicsergő madársíp, komposztbuli feladatok füzetbe rendezve, emléklap, Komposztmanó színező (Nimfea) és meghívó Európalántás bábelőadásra és kreatív foglalkozásra Galgahévízre november 17-én a résztvevő nagycsoportosoknak és óvódapedagógusaiknak.
Támogatás: Szelektív Kft., Galgamenti Népfőiskola
Regionális Iskolai Komposztbuli a Galgamentén
ideje: 2011. október 10. 14-16 óráig
Szervező: A vácszentlászlói szervező pedagógus Sánta Miklósné és a 7. osztályosok állították össze az 5. osztályosok feladatait.
Résztvevők:
10-10 fős iskolás csapatok érkeztek:
Bajza Lenke Általános Iskola, Zsámbok,
II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Galgahévíz,
Szent László Általános Iskola, Vácszentlászló
Hevesy György Általános Iskola, Tura.

Előkészítő feladat: Gilisztakomposzt készítése, tablón bemutatni a változásokat, rövid kiselőadás az okt 10-i helyszínen

Aktuális október 10-i program:
Talajlakó élőlények: puzzle kirakó (kerekesféreg, gömbsoklábú, ugróvillás és ikerszelvényes)
Az igazi komposztmesterek - diaképes előadás Kőrösi Báti Edit (Zagyvamenti Természet- és Környezetvédő Egyesület) segítségével
Gyógynövényes "Ki vagyok én?"
Totó: komposztálás, földigiliszta
Meseírás: Csalánúrfi vagy Kamilla kisasszony a királyi udvarban
Sportverseny

Ajándékok átadása: környezetbarát toll, Szitakötő újság, matrica, pedagógusoknak könyv: Helyi komposztálás

Támogatók: Szitakötő újság, Szelektív Kft., Galgamenti Népfőiskola, Zagyvamenti TKE

Helyi média megjelenés: Galgahévízi Olvasnivaló 2011 októberi száma, Régió+ Kábel TV, Porta című magazinműsorában 2011 október 15-16.

Minden támogatást és segítséget ezúton is köszönünk. Bízunk Benne, hogy a továbbiakban is sikeres lesz az együttműködésünk!