Galgamenti Népfőiskola
Meghatározó személyek a Népfőiskola életében

Dr. Basa Antal
Fül-orr-gégész szakorvos, aki gyógyító munkája mellett Galgahévíz polgármestere volt 1990 és 2010 között. Társadalmi munkája során a hagyományőrzésért, a helyi sport életért is sokat tett, támogatta a kistérségi kulturális és környezetvédelmi együttműködéseket.
Szervezetünk kuratóriumának elnöke.
Erősvári Pál
Történelem szakos tanárként a faluban tanított nyugdíjazásáig. Nyugdíjasként a falu könyvtárosa, helytörténeti klub vezetője volt. Galgahévíz néprajzi és történeti forrásainak kutatója, honismereti díjak és díszpolgári kitüntetés ismerte el munkáját. Galgahévíz : Fejezetek egy Galga menti falu történetéből című kiadvány egyik szerzője.
A népfőiskolai alapítvány kuratóriumi tagja volt 1991-től 2007-ben bekövetkezett haláláig.
További érdekesség:
Balázs Gusztáv: Galgahévíz: távfűtés akácfából. Kincses kalendárium, 2006, 57-58. oldal Ebben megörökítésre került Erősvári Pál és dr. Basa Antal néhány gondolata a faluról, a régmúltról és a jelenről.
Csákány Ibolya
Pénzügyi és humán végzettségű szakember, aki a népfőiskola munkájában 1995-től vesz részt.
Titkárként illetve önkéntesként, aktív természetjáróként is segíti a tevékenységeket.
Nagy Andrea
Biológus-mérnök, mérnöktanár. 1997 óta a népfőiskola titkára. A környezeti neveléssel kapcsolatos programok szervezője.
Nagy Júlia
Népművelő, falukutató, aki évtizedeken át a Budapest Környéki Népfőiskolai Szövetség titkára volt, jelenleg elnöke. A népfőiskola kuratóriumi tagja.
Orosz Katalin
Klinikai szakpszichológus, a Galgamenti Népfőiskola elindítója. 1989-2004 között tevékenykedett Galgahévízen. Számtalan továbbképzés, tanfolyam ötletgazdája, autogén tréning és személyiségfejlesztő csoportok szakmai vezetője. Bővebben itt: www.kheironkozpont.hu
Paraszkay Sára
Gyengénlátó gyermekekkel foglalkozó pedagógus, neveléslélektani szakpszichológus. Kuratóriumi tag 1991 óta. Kreatív alkotásaival (népfőiskolai logó, emlékplakett, fotók, mandalák) és bölcs tanácsaival segíti a népfőiskolai munkát.
Pintér Mihályné
Óvodapedagógus, a Csemetekert Óvoda vezetője. 1989 óta lelkes és elkötelezett segítője a népfőiskolai programoknak. A környezeti nevelési programban az óvoda, mint a Galgamenti Népfőiskola bázisóvodája, tagja a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének (KOKOSZ).
Vanó Jutka
Óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus. A népfőiskolai munkában kezdetektől részt vesz, a Baba Mama Klub elindításában és sokéves munkájában tevékeny szerepe van. Fejlesztőjátékokkal foglalkozó blogja itt érhető el: www.gondolkodasmoka.blogspot.com Facebook oldala itt érhető el: https://www.facebook.com/gondolkodasmoka
Vizi Györgyi
A népfőiskola szervezője, majd önkéntesként továbbra is segítője, támogatója 1991 óta. A vendéglátóiparban dogozott, érdeklődése fokozatosan az egészséges életmód felé fordult. Szívvel, lélekkel, kreativitásával, szépérzékével nagyban segíti a rendezvények lebonyolítását.
Tapolcai Ágnes
Biológus és könyvtáros, számítógépes kommunikációs szakember, aki a honlap készítésében vállalt aktív szerepet.