Galgamenti Népfőiskola
Társasjáték

társasjátékTanácsadók a Fenntartható Fejlődésért több mint két éve dolgozik az Ökobank projekten, melynek célja egyrészt a figyelem felhívása a mindennapi pénzügyi döntéseink környezeti-társadalmi hatásaira, másrészt olyan pénzügyi termékek létrehozása, amelyekben pozitív társadalmi és környezeti hasznot hajtva forgathatjuk megtakarításainkat. 

A munka keretében elkészítettük a Gazdálkodj felelősen! c. társasjátékot, amelynek célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátíttatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig. A játék hosszú távú gondolkodásra késztet, a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik. Különösen azért, mert a pénzügyi döntéseink tovagyűrűző hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosítjuk magunkban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk.

Úgy gondoljuk, hogy a társasjáték jól használható környezeti nevelési eszköz is lehet, hiszen ezekről az összefüggésekről viszonylag keveset hallanak a gyerekek, és a játék során észrevétlenül sajátíthatják el a témához kapcsolódó legfontosabb ismereteteket, tudást. A társasjátékot 7-8 éves kortól ajánljuk.

Rendelési tudnivalók:

A társasjátékot a következő emailcímen lehet megrendelni: kinga.horvath@freemail.hu. Kérjük, hogy igényét január 27-ig jelezze!
Az első 300 megrendelőnek ingyen kipostázzuk a megadott címre.
Utána az Ökoszolgálatnál (Budapest, 1051 Nádor utca 34. fsz.2., telefon: 06 1 311 7855) személyes átvételre van lehetőség.
Szervezetenként és személyenként 1 darab társasjátékot tudunk küldeni.

Horváth Kinga – Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért
Budapest, 1065 Podmaniczky utca 1-3.
www.tff.hu, www.okobank.hu